Nu het door het coronavirus veiliger is om met de auto in eigen land op vakantie te gaan, rest de vraag: waar dan? Wel, Zeeland kent niet voor niets de meeste vakantieparken van Nederland.  Ga in het laatste deel van deze zomerserie op verkenning in deze kustprovincie!

Met z’n vergezichten en overal zee is Zeeland de provincie bij uitstek om leuke autoritten te maken. Toer langs mooie havenstadjes en vissersdorpjes, langs de  Deltawerken, gebouwd om een herhaling van de watersnoodramp uit 1953 te voorkomen. Rijd via de E312 naar het authentieke Yerseke met z’n mossel- en oesterkotters die dagelijks uitvaren en het lieflijke Veere. Sluit de dag af met een bezoek aan het eeuwenoude Middelburg en beklim de Lange Jan of ga naar Vlissingen om iets te drinken aan de oevers van de Westerschelde. Je zult je geen moment vervelen in Zeeland, waar je een van de mooiste autoroutes door Nederland vindt.

Ook mooi: Cadzand met zijn brede stranden of stap in Bruinisse op de boot om zeehonden te spotten. Zeeland is kortom met zijn weidse vergezichten, mooie natuur en het strand-zeegevoel een mooie provincie om met de auto op vakantie te gaan.