0226 – 399 900
Kabelstraat 11, 1749 DM Warmenhuizen

Over ons

Autoservice van Went is in 2008 opgericht door Joris van Went. ,,De stap naar zelf ondernemer worden was een logische, omdat ik al vele jaren ervaring had als eerste monteur”, vertelt hij. ,,Ik begon in 2009 in een huurpandje in de Cres in Warmenhuizen, reeds in 2010 werd een groter pand in de Bregweid betrokken. In 2018 volgde een historische stap: De oplevering van een groot eigen bedrijfspand aan de Kabelstraat 11 in Warmenhuizen.” Daar blijft Joris van Went, met partner Gwendy als steun en toeverlaat op de achtergrond, doorgroeien met zijn bedrijf. ,,Inmiddels doe ik het werk ook niet meer alleen”, verklaart hij. ,,We werken met een team van drie tot vier monteurs.”

Werkplaats uitgebreid
Niet alleen het personeelsbestand is vergroot, datzelfde geldt voor de werkplaats. In november 2022 werd een uitbreiding daarvan opgeleverd: er is 75 vierkante meter extra toegevoegd aan het bedrijfspand. Hierdoor is er ruimte gekomen om twee extra bruggen te plaatsen waaronder een die specifiek bedoeld is voor het onderhoud en de reparatie van campers.

Camperservice
Autoservice van Went ontzorgt u ook met het onderhoud, APK en reparatie van uw camper. Wij zijn gespecialiseerd in de reparatie en onderhoud van het onderstel waaronder ook de wielophanging en de banden. In het geval van campers kunnen wij als ervaren garage ook het voertuig motortechnisch van A tot Z nakijken en waar nodig onderhouden, reviseren of anderszins verbeteren. Daarbij ontzorgen wij u ook met de reparatie van de bovenbouw van een camper.

Tenslotte kunnen wij u ook helpen met de accessoires van uw camper. Zo kunnen wij voor u zonnepanelen op het dak of een fietsendrager monteren.

Over ons

Waarom zou u moeten kiezen voor Autoservice van Went? Onderstaande twee artikelen geven u een indicatie van het waarom. Hierin staat de meerwaarde van ons bedrijf duidelijk omschreven en ook de reden waarom we vorig jaar hebben gekozen om de werkplaats uit te breiden:

Autoservice van Went heeft in november 2022 een uitbreiding van 75 vierkante meter van het bedrijfspand aan de Kabelstraat 11 in Warmenhuizen afgerond. De uitbreiding heeft als doel klanten sneller te helpen en meer onderhoud- en reparatiemogelijkheden te creëren voor camperaars.
De uitbreiding, die heeft plaatsgevonden aan de achterzijde van het pand, heeft ons de ruimte gegeven om twee extra bruggen te plaatsen. Eén van die bruggen is extra robuust en specifiek voor het onderhoud en de reparatie van campers bedoeld. Om de draai naar binnen goed te maken, is er aan de achterkant een derde ingang gekomen en zijn de drie huidige bruggen in de werkplaats verplaatst. ,,Op deze manier maken we optimaal gebruik van de ruimte”, vertelt eigenaar Joris van Went. ,,Zodat we met de campers recht de werkplaats in kunnen rijden en geen gedoe hebben met draaien en keren.”

Daarnaast is er in combinatie met de nieuwe bruggen uitlijnapparatuur ingekocht: vanaf nu kan Autoservice van Went kortom ook uw auto uitlijnen! ,,Wij zijn een bedrijf dat naast kennis en kunde staat voor een hoogwaardige persoonlijke service, alleen door de bedrijfsgroei in de afgelopen jaren waren we letterlijk uit ons jasje gegroeid”, geeft Van Went als reden aan van de uitbreiding. ,,Oftewel: sommige voertuigen stonden langer dan ons lief is buiten, omdat we te weinig bruggen hadden. Dat is nu anders geworden.”

Ook anderszins is Autoservice van Went bezig geweest met innovatie: in oktober zijn veertig zonnepanelen op het dak geplaatst zodat het energiegebruik in het pand veel duurzamer wordt.

U kent ze wel. Bedrijven die je het niet alleen met de mond maar ook vanuit het hart gunt om succesvol te zijn. Autoservice Van Went behoort tot die categorie. Omdat u hier simpelweg altijd vriendelijk te woord wordt gestaan, hoe druk het ook is. Als dat betekent doorwerken na reguliere werktijden: het is geen probleem, want de service staat voorop. Het heeft Autoservice van Went tot meer gemaakt dan een dorpsgarage: particulieren en bedrijven uit de hele gemeente Schagen en de duinstreek tot Bergen aan toe kloppen bij het familiebedrijf aan.

In 2018 verhuisde Autoservice Van Went van een huurpand aan de Bregweid in Warmenhuizen naar een gloednieuw eigen bedrijfsonderkomen aan de Kabelstraat 11. Een echt uithangbord kortom waarvan de contouren en de details zelf door de eigenaren zijn bedacht. ,,De concrete uitwerking is door een architect gebeurd, maar de grote lijnen had ik uiteraard zelf voor ogen”, verklaart Van Went. ,,Dit was de stap die ik en mijn vrouw Gwendy ooit nog eens wilden zetten.”

Om daar met een lach op te vervolgen: ,,Dit had ik ook niet verwacht toen ik in 2009 in een huurpandje aan de Cres voor mijzelf begon.” In 2010 verhuisde hij naar een groter gebouw in de Bregweid op een steenworp van de Cres. Beide panden zijn echter niet te vergelijken met het nieuwe onderkomen: Autoservice Van Went is niet alleen volwassen maar in zekere zin een trendsetter geworden. Het bedrijf heeft bewezen dat je als algemene garage, ondanks de flinke concurrentie, nog altijd kunt doorgroeien met de juiste bedrijfsfilosofie en – nog belangrijker – de benodigde kennis en kunde.

Personele versterking
,,Ik ben zelf eerste monteur”, vertelt Van Went. Die stap symboliseert ook de nieuwe status van het bedrijf: Van Went werkte altijd alleen. ,,Maar dat ging gewoon niet meer”, stelt hij. ,,Het aanbod van werk was te hoog en bij een hoog serviceniveau hoort geen nee zeggen. Gezien het kwaliteitsniveau wat ik nastreef ben ik niet over een nacht ijs gegaan, maar uiteindelijk heb ik toch redelijk snel de man gevonden die ik bij mijn bedrijf vond passen.”

Om die dienstverlening verder te duiden: het bedrijf beschikt over twee leenauto’s die gratis ter beschikking staan van klanten. Zij hoeven alleen de gebruikte benzine af te rekenen. Voor wie wil wachten, dat kan ook. Autoservice Van Went herbergt een gezellige houten tafel in de kantine die in rap tempo naam aan het maken is bij klanten. Hier kun je de krant lezen of een gezellig gesprek met een andere relatie van Autoservice Van Went aanknopen.

Nog meer equipment
In vergelijking met vroeger, toen Autoservice Van Went nog aan de Bregweid zat, heeft de onderneming nóg meer equipment tot zijn beschikking. Denk aan twee volwaardige bruggen en de nieuwste Bosch apparatuur om auto’s uit te lezen en andere problemen op te lossen. Autoservice Van Went beheerst verder de gehele bandbreedte van onderhoud tot schaddeafhandeling. Van een APK tot aircoservice en van het verhelpen van motorproblemen tot bandenproblematiek, bij de Warmenhuizer onderneming ben je ervoor aan het juiste adres. Daarnaast heeft het familiebedrijf van specifieke auto-onderdelen, zoals trekhaken, een specialisatie op zich gemaakt. ,,Wij hebben ons in de afgelopen jaren steeds breder ontwikkeld”, aldus Van Went. ,,We onderhouden en repareren heel veel bedrijfsauto’s, hebben onze expertise in aanhangwagens en doen ook motorrevisie en –onderhoud van campers. Dat zien klanten ook wat het vertrouwen in ons alleen maar verder heeft doen toenemen.” Dat zie je terug in het bedrijf, elke dag weer.