Bij koud weer zoals begin maart zien wij weer veel auto’s met accuproblemen binnenkomen. Omdat kou zijn weerslag heeft op de accu van de auto is ons advies jouw voertuig bij voorkeur in een garage te zetten. Heb je geen garage, doe dan een hoes om de auto. Ook zijn er speciale hoezen op de markt om accu’s te isoleren.  Bekend is ook dat bij koud weer de accu snel(ler) leeg raakt wanneer de auto lang stilstaat of je alleen korte ritjes maakt. Kies daarom af en toe voor een langere route om de auto op te laden. Denk hierbij aan trajecten van 30 kilometer.

Er zijn echter nog meer zaken die de werking van de accu beïnvloeden. Check bijvoorbeeld af en toe of de accu nog goed vastzit. Door de trillingen die de auto tijdens het rijden veroorzaakt, kan de accu loskomen of onderdelen van de accu losraken. Ook de vloeistoffen die in de accu zitten kunnen gaan lekken met alle gevolgen van dien.

Tenslotte: iedere auto heeft een batterij met specifieke eigenschappen voor die auto. Daarom is het belangrijk de juiste accu te gebruiken. Wij weten bij Van Went welke accu het beste bij welke auto past. Sowieso raden wij aan contact met ons te zoeken als je een knarsend of klikkend geluid hoort wanneer je de auto start. Dan kan het namelijk zijn dat je accu niet meer goed werkt. Ook als de koplampen dimmen als de auto stationair draait, is dit een aanwijzing van problemen met de accu. Laat de accu in deze gevallen controleren bij ons.