Nu het door het coronavirus veiliger is om met de auto in eigen land op vakantie te gaan, rest de vraag: waar dan? Wel Zuid-Limburg is ‘bij ons’ van oudsher geliefd door de heuvels, bossen en de Bourgondische cultuur van lekker eten en drinken.  Denk aan het Vrijthof in Maastricht, maar ook aan Valkenburg met zijn vele cafés, speciaalbieren, de Thermen met zijn heerlijke baden en de grotten waar je anno nu ook onder meer spectaculair kan grotbiken. Winkelen kun je ook goed in deze regio, vooral in Roermond en het Belgische Maasmechelen waar outletcenters zijn. Oftewel, hier kun je A-merken inslaan met groot prijsvoordeel.

Er valt ook genoeg te zien in Limburg. Denk aan Kasteel Hoensbroek, de kasteeltuinen van Arcen en Kasteelpark Born. Historie, natuurschoon en vermaak voor de hele familie tref je in de kasteeltuinen van Arcen en Mondo Verde in Landgraaf. Je ziet hier de beroemde wereldtuinen maar er zijn ook attracties, een veelzijdige dierenwereld en een zogeheten Dinofauna.

Limburg biedt ook veel spektakel, zoals de klimwanden van Ivy Climbing in Sittard, Avonturenpark Valdeludo in Echt, het Blotevoetenpark in Brunssum, Snow World in Landgraaf met zijn kunstskibanen en klimmen en klauteren voor jong en ouder in het Klimbos in Brunssum. Ook leuk: het Recreatiebos Steinerbos in Stein en het Subtropisch Zwemparadijs Mosaqa in Gulpen met onder meer familieglijbanen, junglebad, golfslagbad, piratenspeelschip, wildwaterbaan, stroomversnelling en vijf buitenbaden. Is het slecht weer, dan heb je ook nog andere opties zoals Bioscoop Royal Echt en Bowling Stardust in Sittard.