Wij zien helaas nog altijd auto’s binnenkomen waarvan het oliepeil onder niveau is. En dat terwijl bijtijds de olie verversen belangrijk is. Tijdig de olie verversen heeft vele voordelen zoals hogere rijprestaties van je voertuig, omdat het verversen van de olie ervoor zorgt dat de motor beter zijn werk kan doen. Een ander voordeel is minder brandstofverbruik omdat met goed smeersel de motor krachtiger is. Ook wordt slijtage op bepaalde plekken in de motor voorkomen. Het gevolg van deze slijtage is dat je óf meer olie gaat gebruiken omdat je vaker moet bijvullen óf meer benzine gaat gebruiken omdat de motor minder efficiënt werkt.

Ons advies is om na iedere 10.000 tot 15.000 kilometers de olie te verversen. Als je niet zoveel rijdt doe het dan gemiddeld een keer per jaar. De reden hiervan is, is dat de motor minder vaak op temperatuur komt en het oliefilter sneller vies wordt. Tenslotte: je hebt meerdere oliemerken, hoe bepaal je wat het beste is voor jouw auto? In het algemeen werkt het net zoals bij autobanden: hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit.

Duurdere olie heeft over het algemeen meer zogeheten additieven (dopes) en zal daardoor beter en/of langer functioneren. Wij kunnen jou hierin adviseren en uiteraard ook ontzorgen met topkwaliteit motorolie!