Autoservice van Went doet officieus al vele jaren apk, motoronderhoud en reparatie aan het onderstel van campers. Het Warmenhuizer bedrijf heeft besloten dit niet meer in stilte in opdracht van te doen, maar per dit voorjaar ermee naar buiten te treden en eigen klanten te werven. Het voordeel van de consument: zaken doen met een familieonderneming met een expertise van vele jaren in de draagconstructie en motorrevisie van campers. Waarbij camperaars bovendien worden verwelkomd in een gemoedelijke sfeer, met een persoonlijke attentie en ook anderzijds persoonlijke aandacht. Met de houten tafel in de kantine als de plek waar onder het genot van een bakkie vakantieverhalen gedeeld worden.

Wie het heeft over camperonderhoud heeft het meestal over gasproblemen, vochtplekken en carrosserieherstel, maar de minder zicht- of merkbare zorgen zijn minstens zo belangrijk. Dát, de onderkant van een camper, is de specialisatie van Autoservice van Went. ,,Al vele jaren doen we de apk, controleren wij of het chassis nog deugdelijk is, of de motor en aanverwante onderdelen nog in orde zijn, of de distributieriem nog goed functioneert en of de remmen, banden en wielen nog goed zijn”, vertelt gezicht van de zaak Joris van Went. ,,Ons werk is het voorkomen van problemen die bij camperonderhoud minder vaak benoemd worden. Zoals checken of de remvloeistof in orde is, anders kom je in de bergen in de problemen. Of camperaars attenderen op hun banden die elke zes jaar vervangen moeten worden. Oók als een camper veel stil staat is onderhoud vereist: remmen die vast staan en vierkante wielen behoren dan bijvoorbeeld tot de risico’s.”
Voor wie lang moet wachten voordat men tijd heeft om een camper te repareren biedt Autoservice van Went een uitweg door eerst bij de Warmenhuizer onderneming het onderstel te laten controleren en eventueel herstellen. Daarna kan bij een ander bedrijf de bovenbouw onder handen worden genomen. Op deze manier bespaart een klant tijd doordat niet weken- of zelfs maandenlang gewacht hoeft te worden op een totale reparatie, een gedeelte is dan al door Autoservice van Went uitgevoerd. Voor meer informatie: 0226-399900 of info@autoservicevanwent.nl.