WARMENHUIZEN- Autoservice Van Went ontzorgt de klant nu ook op afstand. Wie ervoor kiest het onderhoud te doen bij het autobedrijf uit Warmenhuizen is niet alleen verzekerd van een puike onderhoudsgarantie voor een jaar, maar kan bovendien ook prijsvoordeel behalen op zijn of haar pechhulp. Gezicht van de zaak Joris van Went: ,,Normaal betaal je voor een ANWB-abonnement al snel honderd euro per jaar. De pechhulpdienst die wij aanbieden van Mijn Mobiliteit kost normaliter vijf tientjes, maar nu tijdelijk slechts € 37,50,- op jaarbasis!”

En dat terwijl je een vergelijkbare service als bij de ANWB krijgt. Zo ben je binnen Nederland verzekerd van vervangend vervoer als reparatie binnen twee uur niet mogelijk is. Bij ernstige ongevallen, waar een politieonderzoek bij komt kijken, hoort zelfs een hotelovernachting tot de mogelijkheden.

Wie in het buitenland verblijft heeft recht op vervangend vervoer als reparatie van de auto niet dezelfde dag kan. Wanneer de auto niet binnen de reisduur gerepareerd kan worden, wordt het voertuig naar Autoservice van Went gebracht voor schadeherstel als de klant daar zijn onderhoud heeft lopen. Eventuele overnachtingskosten, met een maximum van 70 euro per persoon, die nodig zijn om de auto van de vakantiebestemming  terug naar Nederland te brengen vallen onder de dekking. Met een maximum van vier nachten welteverstaan. ,,Belangrijk is ook om te weten dat de buitenlandse dekking alleen geldt voor binnen Europa”, verklaart Van Went.

Een andere pre ten opzichte van een ANWB-abonnement is dat de pechhulpdienst niet gekoppeld is aan naam, maar aan kenteken. Dit houdt in dat er ook hulp wordt verleend als de partner, dochter, zoon, ander familielid of een vriend de auto bestuurt. En net als bij de ANWB is de pechhulpdienst van Mijn Mobiliteit 24/7 bereikbaar en hoort ook woonplaatsdekking onder het ontzorgen. Van Went: ,,Dit houdt in dat mensen ook geholpen worden als bijvoorbeeld na een nacht met vorst de auto niet wil starten. Mijn Mobiliteit zorgt ervoor dat je ook dan weer op weg geholpen wordt.”