Wij hebben ons team verder versterkt met een nieuwe monteur in opleiding. En -wat we heel leuk vinden- het is een vrouw.! is negentien jaar, komt uit Heerhugowaard en heeft een passie voor techniek gekregen.

,,Dat is langzamerhand zo gegroeid”, vertelt ze. ,,Ik heb eerst een opleiding handhaving gedaan omdat politieagente mij wel wat leek. Ik kwam er na verloop van tijd achter dat dit toch niet was wat ik zocht. Ik heb wel het diploma gehaald maar heb vervolgens een tussenjaar genomen waarin ik in de zorg ging werken. Omdat ik sleutelen aan brommers steeds leuker begon te vinden, besloot ik om automonteur te worden.”

De link met Autoservice Van Went werd gelegd door de vriend van Maylani. ,,Hij werkte bij een bedrijf op hetzelfde industrieterrein en wist dat Autoservice Van Went in de omgeving een goede naam geniet. Ik heb eigenaar Joris vervolgens een mail gestuurd met de vraag of de onderneming Erkend Leerbedrijf is. Dat is Autoservice Van Went en het contact was bovendien vanaf de eerste kennismaking prettig.”

Dat Maylani in een echte mannenwereld is terechtgekomen deert haar niet. ,,Toen ik aan de opleiding begon was ik het enige meisje in de klas. Daar is nu iemand bijgekomen waar ik ook een klik mee heb. Dat is wel fijn maar los daarvan: ik vind het juist wel leuk om met jongens en mannen te leren en werken.”